Doç. Dr.

+90 (264)616 09 43

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Doç. Dr. Mustafa Zahid YILDIZ, Lisans çalışmasını Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde 2004 yılında tamamlamıştır. 2005-2007 yılları arasında Boğaziçi Üniversitsi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsünde yüksek lisans çalışmalarını " yumuşak dokularda oluşabilecek yumru/tümörlerin algılanması için dokunma sensörleri dizilerinin dizaynı" konularında tamamlamışlardır. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Doktora çalışmasını yine  Boğaziçi Üniversitsi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsünde 2007-2012 yılları arasında "dokunma duyusunda etkili olan elektro-mekanik faktörlerin araştırılması", "dokunsal uyaranlara karşı EEG cevaplarının analizi" konularında tamamlayarak uluslararası birçok dergi ve konferanslarda makaleler yayınlamıştır. 2013 yılında Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlamıştır. Birçok Tübitak ve Bilimsel Aarştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır.  Biyomedikal Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Biyomedikal Mühendisliği Lisans Üstü Programı Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini devam ettirirken 2020 yılında Doçent ünvanını almıştır. 2022 Haziran ayından itibaren Teknoloji Fakültesi Dekan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Uzmanlık Alanları

• Biyo-medikal
  • Elektronik (Elektronic)
  • İşaret İşleme (Signal Processing)